Biostatistics pdf | Fundamentals of Biostatistics Solutions Manual

Fundamentals of Biostatistics
Spread the knowledge

Multiple choice Questions of Botany Topic Biostatistics pdf and Fundamentals of Biostatistics Solutions Manual MCQs ( Biostatistics pdf and Fundamentals of Biostatistics Solutions Manual Quiz ) for NEET, GATE, AIAPGET, NEET MDS, NEET PG, DNB PDCET, AIIMS SS, PGIMER (Other), AIIMS PG and many more competitive examinations.

Biostatistics Questions Bank with Answers pdf | Biostatistics pdf | Fundamentals of Biostatistics Solutions Manual

1. Why the data is classified?

(a) To discriminate is similar and dissimilar data

(b) For amusement

(c) Both (a) and (b)

(d) None of the above

Ans. a

2. Which of the following measures the central tendency?

(a) Mean 

(b) Median

(c) Mode

(d) All of these

Ans. d

3. Which of the following is not a part of central tendency?

(a) Mean 

(b) Median

(c) Integration

(d) None of these

Ans. c

4. Frequency distribution was

(a) grouping the data

(b) class size

(c) upper and lower limit

(d) All of these

Ans. d

5. The sum of the values of all the observation divided b total number of observation is  

(a) mean

(b) median

(c) mode

(d) All of these

Ans. a

6. Mean is denoted by

(a) x2

(b) x-

(c) Both (a) and (b)

(d) None of these

Ans. b

7. The value of the given number which divides it exactly tw   parts is 

(a) mean

(b) median

(c) mode

(d) None of these

Ans. b

Fundamentals of Biostatistics pdf | Biostatistics Questions and Answers pdf | Biostatistics Book pdf | Basic Biostatistics pdf

8. When the number of observation is odd the median is the value of which observation? th

(a) (n+1/2)th

(b) (n/2)th

(c) (n-1/2)th

(d) (n+2/2)th

Ans. a

9. When the number of observation is even, the median is the value of which observation?

(a) (n-1/2)

(b) Mean of (n/2)th and (n+1/2)th

(c) (n-1/2)

(d) (n+2/2)th

Ans. b

10. Mode is that value of observation which occurs most

(a) rarely 

(b) average

(c) frequently

(d) None of these

Ans. c

11. In the formula of mode of grouped data l+(fi-fo/2f1-f0-f2)h,h is

(a) lower limit 

(b) frequency of modal class

(c) size of class interval

(d) None of these

Ans. c

12. 3 Median = Mode +… Mean

(a) 1

(b) 3

(c) 2

(d) 4

Ans. c

13. Which one is easier to compute?

(a) Relative measures of dispersion

(b) Absolute measures of dispersion

(c) Both (a) and (b)

(d) Range

Ans. d

14. The absolute measure of dispersion is

(a) range 

(b) mean deviation

(c) standard deviation

(d) All of these

Ans. d

Principles of biostatistics pdf | Biostatistics exam questions and answers pdf | Introduction to biostatistics pdf | Biostatistics multiple choice questions and answers | Biostatistics lecture notes | Medical biostatistics pdf | Methods in biostatistics pdf | Biostatistics notes pdf | Study guide for fundamentals of biostatistics pdf | Biostatistics exam questions and answers

15. Most commonly used measure of dispersion is

(a) coefficient of variation

(b) range

(c) quartile deviation

(d) standard deviation

Ans. d

16. The range of 15, 12, 10, 9, 17, 20 is

(a) 5 

(b) 12

(c) 13

(d) 11

Ans. d

17. For any two numbers SD is always

(a) twice the range

(b) half of the range 

(c) square of the range

(d) None of these

Ans. b

18. If all the observations are multiplied by 2, then

(a) new SD would be also multiplied by 2

(b) new SD would be half of the previous SD

(c) new SD would be increased by 2

(d) new SD would be decreased by 2

Ans. a

19. Ratio of mean deviation to its arithmetic mean or median multiplied by 100 is

(a) coefficient of mean deviation

(b) coefficient of standard deviation

(c) coefficient of variance

(d) None of the above

Ans. a

20. Standard deviation of 10, 16, 10, 16, 10, 10, 16, 16 is 

(a) 4

(b) 6

(c) 3

(d) 0

Ans. c

21. Which data provides the detailed information?

(a) Primary data

(b) Secondary data

(c) Both (a) and (b)

(d) None of the above

Ans. a

22. Representation of data in the pure of a circular graph is

(a) histogram 

(b) pictogram

(c) Pie-chart

(d) frequency polygon

Ans. c

For More Topic Wise Botany MCQs CLICK HERE

For Zoology MCQs CLICK HERE

For Environment and Ecology MCQs Click Here

Principles of TaxonomyClassification of Living WorldStructure of Bacterial Cell and BacteriophageFungi and Lichens
CryptogamsPhanerogamsMorphology and Vegetative Organs (Root, Stem and Leaf)Morphology of Reproductive Organs (Plants)
TissueHistological Organisation of Root and Shoot ApexInternal Structure of Root, Stem and Leaf Secondary Growth in Root and Stem of Dicot (Sunflower)
Wood AnatomyDevelopment of Male GametophytesDevelopment of Female GametophytePollination
Fertilisation and Development of an EmbryoStructure, Development and Types of EndospermStructure of Dicot and Monocot SeedUltrastructure of Cell and Chromosome
Cell Cycle, Cell Division and Cell SignallingBasis of Genetics and Mendelian Law of InheritanceChromosomes and their BehaviourSex Determination, Mutation and Chromosomal Aberration
Gene ExpressionRegulation of Gene ExpressionEvolutionPlant-Water Relation and Transpiration
Mineral Nutrition and Transport of Water and Organic SolutePhotosynthesis and RespirationPlant Growth and DevelopmentRole of Microbes in Human Welfare (Part I)
Microbes in Healthcare and MedicineControl Methods of Plant DiseaseIntroduction to Ecology and EnvironmentBiogeochemical Cycles
Organism, Population and their CommunityBiodiversityEnvironmental Pollution and Global WarmingBiotechnology
Basic Concepts of Plant BreedingHybridisation and HeterosisPlant Resource UtilisationAnalytical Techniques in Plant Science
Biostatistics

Spread the knowledge

Related posts

3 Thoughts to “Biostatistics pdf | Fundamentals of Biostatistics Solutions Manual”

  1. […] Biostatistics pdf | Fundamentals of Biostatistics Solutions Manual […]

  2. […] Biostatistics pdf | Fundamentals of Biostatistics Solutions Manual […]

Leave a Comment