Spotting Errors in English

We are going to cover English Quiz Questions with Answers Quiz (Spotting Errors in English) or English Grammar Test Quiz with Answers. Main Purpose to cover the English is to help those students who can’t buy mock tests for regular exams and for competitive examinations. these English questions are asked in many exams like Bank exam, UPSC exam, SSC exam, CAT, SSC, RBI, LLB, SBI, RRB, LIC, DRDO, NABARD, SEBI, many more Entrance Exams and for school exams class 1-12 also.

NOTE: Be carefully during selecting Answers because we shuffle the answer options for more concentration so, Be Active. All the Best

Spotting Errors in English Online Test | Spotting Errors in English Questions

Directions : Read each sentence and find out whether there is any grammatical error in it.

The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer.

If there is no error, the answer is ‘e’, i.e., No error. (Ignore the errors of punctuation, if any.)

1. (a) I have been travelling by local

(b) trains since last several years

(c) but had never experienced

(d) such a horrible situation as this

(e) No error

Ans. b

2. (a) I found this ring

(c) garden it looks very old

(d) I wonder who it belonged to

(b) as I dug in the

(e) No error

Ans. d

3. (a) India today stands at crucial

(b) crossroads with its history as

(c) an independent nation

(d) No error

Ans. d

4. (a) By April next year I will have 

(b) been working in this office

(c) for twenty years

(d) No error

Ans. a

5. (a) He was having a bath when the

(b) phone rang very unwillingly he

(c) got out of the bath and went to

(d) answer it.

(e) No error

Ans. e

6. (a) By the time he gets back

(b) from his holidays

(c) the milkman has left

(d) twenty one bottles of milk

(e) outside his door.

No error

Ans. c

7. (a) Have you heard the news?

(b) Mukesh and Malati are

(c) engaged. That is not new, I

(d) know it for ages.

(e) No error.

Ans. c

8. (a) Ganesh is not only involved in

(b) organising conferences and seminars

(c) but also in conducting

(d) adult literaey programmes.

(e) No error

Ans. a

9. (a) When I heard his knock

(b) I went to the door

(c) and opened it

(d) but I was not recognise him.

(e) No error

Ans. d

10. (a) If I would have realised

(b) what a bad shape our library is in

(c) I would have done something

(d) to arrest the deterioration

(e) No error

Ans. a

Spotting Errors in English pdf | Spotting Errors pdf | Spelling Quiz online

11. (a) We admired the way

(b) he had completed all his work

(c) and appreciating the method

(d) adopted by him.

(e) No error

Ans. c

12. (a) Our neighbours had repeated

(b) the same illogical sequence of activities

(c) if we had not brought the

(d) facts to their notice.

(e) No error

Ans. a

13. (a) Not only the judges acquitted

(b) him of all the charges

(c) levelled against him but,

(d) also commended all his actions.

(e) No error.

Ans. a

14. (a) Due to certain inevitable circumstances

(b) the scheduled programme had to be

(c) postponed indefinite

(d) but the members could not be informed

(e) No error

Ans. c

15. (a) Honesty and integrity are

(b) the qualities which cannot be

(c) done away with

(d) and hence assume a lot of importance.

(e) No error

Ans. d

16. (a) Our system of assigning

(b) different jobs to different people

(c) should be based on their

(d) strengths and weaknesses.

(e) No error

Ans. b

17. (a) In a very harsh tone,

(b) he shouted at his servants

(c) and told them that

(d) he does not need their services.

(e) No error

Ans. d

18. (a) Reasonable ambition, if supported

(b) at persistent efforts,

(c) is likely to yield

(d) the desired results.

(e) No error

Ans. b

19. (a) Even after worked in the office

(b) for as many as fifteen years,

(c) he still does not understand

(d) the basic objectives of the work.

(e) No error.

Ans. a

20. (a) Why some people don’t get

(b) what they deserve

(c) and why others get what they don’t deserve

(d) is a matter decided by luck.

(e) No error

Ans. d

Spotting Errors Questions and Answers pdf | English Grammar Quiz Online

21. (a) Ramesh did not like

(b) leaving his old parents alone in the house

(c) but he had no alternative

(d) as he has to go out to work.

(e) No error

Ans. d

22. (a) I was being astonished

(b) when I heard that

(c) he had left the country

(d) without informing anyone of us.

(e) No error

Ans. a

23. (a) I would have lost

(b) my luggage and other belongings

(c) if I would have left the

(d) compartment and gone out to fetch drinking water.

(e) No error

Ans. c

24. (a) All of you will agree with me.

(b) that no problem faced by our

(c) society is as grave and intractable

(d) as this problem is

(e) No error

Ans. b

25. (a) The committee is thankful to

(b) Shri Desai for preparing not only the main report

(c) but also for preparing

(d) the agenda notes and minutes.

(e) No error.

Ans. e

26. (a) No country can long endure

(b) if its foundations

(c) were not laid deep

(d) in the material prosperity.

(e) No error.

Ans. c

27. (a) Mahatma Gandhi did not solve

(b) all the problems of the future

(c) but he did solve

(d) problems of his own age.

(e) No error

Ans. b

28. (a) We now look forward for

(b) some great achievements

(c) which to some extent

(d) can restore the country’s prestige once again.

(e) No error

Ans. a

29. (a) While Mahendra was away

(b) on a long official tour

(c) his office receive an important letter

(d) which was marked ‘Urgent’.

(e) No error

Ans. c

30. (a) We will pack not only

(b) the material properly

(c) but will also deliver it

(d) to your valued customers.

(e) No error.

Ans. a

For More English Grammar MCQs Topic Wise Click Here

1. Spot the Corrections Quiz2. Fill in the Blanks with Modals Quiz
3. Improvement of Sentences Quiz4. Active and Passive Voice
5. Narration (Direct & Indirect Speech)6. Spelling/Detecting Mis-Spelt Words Quiz
7. Synonyms Quiz8. Antonyms Quiz
9. One Word Substitution Quiz10. Idioms & Phrases Quiz
11. Cloze Passage Quiz12. Comprehension Quiz

Related Queries

Grammar check quiz | Grammar self test | verb tenses quiz | test of tenses | tefl quiz | quiz punctuation | passive voice test | grammar test advanced | quiz for class 4 of english | nouns practice test | free online grammar quizzes | sentence structure quiz | verbs test | free grammar quizzes | vocabulary quiz online | grammar quizzes for adults | fun english quiz | noun test | test your grammar skills | english grammar quiz advanced | grammar quiz online | grammar quiz with answers | english quiz with answers.

Related posts

Leave a Comment