Passive Voice Exercises | The Passive Exercises

Passive Voice Exercises The Passive Exercises

We are going to cover English Quiz Questions with Answers Quiz(Passive Voice Exercises | The Passive Exercises) or English Grammar Test Quiz with Answers. Main Purpose to cover the English is to help those students who can’t buy mock tests for regular exams and for competitive examinations. these English questions are asked in many exams like Bank exam, UPSC exam, SSC exam, CAT, SSC, RBI, LLB, SBI, RRB, LIC, DRDO, NABARD, SEBI, many more Entrance Exams and for school exams class 1-12 also.

NOTE: Be carefully during selecting Answers because we shuffle the answer options for more concentration so, Be Active. All the Best

Active and Passive Voice Exercises | The Passive Exercises | Passive Voice Exercises

Question Directions :- In the following questions, the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternative choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active Voice

1. Have the box broken.

(a) Get some one to break the box

(b) Break the box.

(d) They have broken the box.

(c) Have the broken box

Ans. a

2. . They objected to my proposal.

(a) My proposal objected them.

(c) My proposal was objected to by them.

(b) My proposal was objected by them.

(d) Their proposal were objected by me.

Ans. c

3. Do you know her? know

(a) Are you known to her ?

(b) Is she known by you ?

(c) Is she known to you ?

(d) Has she has been known by you ?

Ans. c

4. The teacher punished the boys who had not done their homework,

(a) The boys who have not done their homework were punished by the teacher.

(b) The boys who had not done their homework were punished by the teacher

(c) The I had not done their homework.

(d) The been punished by their teacher

Ans. b

5. People believe him to be innocent.

(a) Him ware believed to be innocent by the people.

(b) He is believed to be innocent.

(c) He is believed innocent by the people.

(d) Him to been innocent is believed by the people.

Ans. c

6. You should open thee wine about three hours before you use it.

(a) Wine should be openedd about three hours before use.

(b) Wine should be openedd by you three hours before use.

(c) Wine should be opened about three hourss before you use it.

(d) Wine should be opened about three hours before it is used.

(e) The wine should be opened about Three hours before it is used by you.

Ans. d

7. You need to clean your shoes properly

(a) Your shoes are needed to clean properly.

(b) You were needed to clean your shoes properly.

(c) Your shoes need to be cleaned properly.

(d) Your shoes were needed by you to clean properly.

Ans. c

8. The invigilator was reading instructions.

(a) The instructions was read by the invigilator.

(b) The instructions were being read out by the invigilator.

(c) The instructions had beeen read out by the invigilator.

(d) The instructions had beeen read by the invigilator.

Ans. b

9. He is said to be very rich

(a) He said he is very rich.

(b) People say he is very rich.

(c) He said it is very rich.

(d) People say he is very rich.

Ans. d

10. Could you buy some stamps for me ?

(a) Stamps should be bought for me.

(b) You are requested to buy some stamps for me.

(c) You are ordered to buy some stamps for me.

(d) Could some stamp be bought for me by you.

Ans. b

Active Passive Voice Exercise | Active Passive Voice Exercises with Answers

11. The cat drank alll the milk

(a) All the milk was drank by thee cat

(b) All the milk has been drunk by thee cat.

(c) All the milk was drunk by the cat.

(d) All the milk was been drunk by thhe cat.

Ans. c

12. I write an article

(a) An article has been written by me.

(b) An article is written by me:

(c) An article is being written by me.

(d) An article was written by me.

Ans. b

13. She composes many poems daily

(a) Many poems are daily composed by her.

(b) Daily poems are composed by her.

(c) Several poem have been daily composed by her.

(d) Many poem are to be composed by her daily.

Ans. a

14. They do not help their friends in difficulities.

(a) Their friend have not been helped by them in difficulties.

(b) Their friends are not helped by them in difficulties.

(c) By them their friend were not helped in difficulties.

(d) Their friends will not be helped by them in difficulties.

Ans. b

15. We do not advise him these days.

(a) He is not advised these days by us.

(b) He were not advised these days by us.

(c) He will not be be advised these days by us.

(d) He has not been advised these days by us.

Ana. a

16. Do you play cricket every morning ?

(a) Are cricket played by you every morning?

(b) Is cricket played by you every morning ?

(e) Has cricket been played by you every morning ?

(d) Were cricket played by you every morning ?

Ans. b

17. Do you read detective novels these days?

(a) Have détective novels been read by you these days ?

(b) Were detective novels read by vou these days ?

(e) Will detective novels be read by you these days ?

(d) Are detective novels read by you these days ?

Ans. d

18. Does it not eat fodder these days ?

(a) Is fodder not eaten by it these days ?

(b) Were fodder not eaten by it these days?

(c) is fodder not eaten by it these days?

(d) Have fodder not been eaten by it these days ?

Ans. a

19. DoI not greet my friends warmly ?

(a) Are my friends not warmly greeted by me?

(b) Was my friends not warmly greeted by me ?

(c) Would my friends not be warmly greeted by me ?

(d) Have my friends not been warimly greeted by me ?

Ans. a

20. Why does he not not offer prayers these davs?

(a) Why are prayers not offered by him these days ?

(b) Why prayers is not offered by him these days ?

(c) Why will prayers not not be offered by him these days

(d) Why were prayers not not offered by him these days ?

Ans. a

Active Passive Exercise | Active and Passive Voice Worksheet

21. Why do you not do your work?

(a) Why is your your work not done by you ?

(b) Why your your work is not done by you ?

(c) Why can your work not being done by you ?

(d) Why will your your work not be done by you ?

Ans. a

22. I am attending to the job.

(a) The job is is being attended to by me.

(b) The job will will be attended to by me.

(c) The job has been attended to by me.

(d) The job shall be be attended to by me.

Ans. a

23. We are not following their advice

(a) Their advice was not followed by me.

(b) Their advice is not not followed by us.

(c) Their advice has not not been followed by me.

(d) Their advice is not not being followed by us.

Ans. b

24. Are you playing the trick?

(a) Is the trick being being played by you ?

(b) Was the trick being being played by you ?

(c) Has the trick been played by you ?

(d) Will the the trick be played by you ?

Ans. a

25. Has she played the trick?

(a) Had the trick been played by her ?

(b) Has the trick been played by her ?

(c) Have the tricks been been played by her ?

(d) Is the trick played by her ?

Ans. b

26. Has she not run the race ?

(a) Will the race not be run by her ?

(b) Had the race not been run by her ?

(c) Has the race not not been run by her ?

(d) Was the race not run by her ?

Ans. c

27. Why have they not not played the game ?

(a) Why has the game not been played by them ?

(b) Why is the game not played by them ?

(c) Why has the game not played by them ?

(d) Why will the game not be be played by them ?

Ans. a

28. I invited them.

(a) They were invited by me.

(b) They have been invited by me.

(c) They had been invited by me.

(d) They has been been invited by me.

Ans. a

29. You did not respect him

(a) He will not be respected by you.

(b) He was not respected by you

(c) He had not been respected by you.

(d) He has not been respected by you.

Ans. b

30. Did they solve the problem?

(a) Was the problem solved by them?

(b) Will the problem been solved by you?

(C) Has the problem been solved by him?

(d) Were the problem solved by me ?

Ans. a

31. Did she not learn the lesson

(a) Was the lesson not learnt by her

(b) Has the lesson not been learnt by her?

(c) Had the lesson not not been learnt by her?

(d) Will the lesson not be learnt by her ?

Ans. a

32. Why did we not support them?

(a) Why have they not been

(b) Why were they not supported by us

(c) Why will they not be supported by us?

(d) Why have they not been been supported by us ?

Ans. b

33. Were they helping us ?

(a) Shall we be helped by them ?

(b) Have we been helped by them ?

(c) Were we being helped by them ?

(d) Shall we be helped by them ? supported by us ?

Ans. c

34. She was taunting them.

(a) They were being taunted by her.

(b) They had been taunted by them.

(c) They will be taunted by them.

(d) They are taunted by them.

Ans. a

35. Why was she not favouring them ?

(a) Why were they not favoured by her?

(b) Why were they not being favoured by her ?

(c) Why will she not be favoured by her ?

(d) Why have they not been favoured by her ?

Ans. b

36. Why had they not encouraged him ?

(a) Why he not been encouraged by them ?

(b) Why were they not encouraged by them?

(c) Why will he not been encouraged by them?

(d) Why should he not be encouraged by them ?

Ans. a

37. Will he support us ?

(a) Will we be be supported by him ?

(b) Shall we be supported by him

(c) Were we supported by him ?

(d) Have we been supported by him ?

Ans. b

38. Why will they not have supported us ?

(a) Why shall we have not been supported by them ?

(b) Why were they not not supported by us ?

(c) Why will we not supported by them ?

(d) Why shall we not not be supported by them?

Ans. a

39. Open your book at page seven.

(a) You open your book book at page seven.

(b) Your book can be opened at page seven.

(c) Your book may be be opened at page seven.

(d) Let your book be be opened at page. seven

Ans. d

40. This pot contains milk.

(a) Milk is contained by this pot.

(b) Milk is contained in this pot

(c) Let the milk be contained by this pot.

(d) Milk may be be contained by this pot.

Ans. b

For More English Grammar MCQs Topic Wise Click Here

1. Spot the Corrections Quiz2. Fill in the Blanks with Modals Quiz
3. Improvement of Sentences Quiz4. Active and Passive Voice
5. Narration (Direct & Indirect Speech)6. Spelling/Detecting Mis-Spelt Words Quiz
7. Synonyms Quiz8. Antonyms Quiz
9. One Word Substitution Quiz10. Idioms & Phrases Quiz
11. Cloze Passage Quiz12. Comprehension Quiz

Related Queries

change active voice to passive voice exercises | change into passive voice exercises with answers | active and passive voice quiz | active and passive exercises | active passive voice worksheet | active and passive voice quizizz | passive voice exercises with answers| present simple passive exercises | changing passive to active voice exercises with answers | passive voice exercises all tenses | active and passive voice exercises with answers | past simple passive exercises | passive voice quiz

Related posts

Leave a Comment