Improve Sentences Online | Improve Sentence

Improve Sentences Online Improve Sentence
Spread the knowledge

We are going to cover English Quiz Questions with Answers (Improve Sentences Online | Improve Sentence) or English Grammar Test Quiz with Answers. Main Purpose to cover the English is to help those students who can’t buy mock tests for regular exams and for competitive examinations. these English questions are asked in many exams like Bank exam, UPSC exam, SSC exam, CAT, SSC, RBI, LLB, SBI, RRB, LIC, DRDO, NABARD, SEBI, many more Entrance Exams and for school exams class 1-12 also.

NOTE: Be carefully during selecting Answers because we shuffle the answer options for more concentration so, Be Active. All the Best

Improve Sentence | Improve Sentences Online

Directions: Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below each sentence should replace the phrase under brackets to make the sentence grammatically correet? If the sentence is correct as it is, mark (e) as the answer.

1. The performance of our players was rather ( worst than I had expected)

(a) bad as I had expected

(b) worse than I had expected

(c) worse than expectation

(d) worst than weere expected

(e) No corrrection required

Ans. b

2. It is always better to make people realise the importance of disciptine than to (impose them on it).

(a) impose it with them

(c) imposing them on it

(e) No correction required

(d) impose it on them

(b) impose them with it

Ans. d

3. The crops are dying: it (must not had) rained.

(a) must had not thy  

(b) must not be

(d) must not have been

(c) must not have

(e) No correction required

Ans. c

4. They (were all shocked at) his failure in the competition.

(a) were shocked at all

(c) had all shocked by

(d) had been all shocked on

(e) No correction required

(b) had all shocked at

Ans. e

5. He is too impatient (for tolerating) any delay.

(a) to tolerate 

(b) to tolerating

(d) with tolerating

(c) at tolerating

(e) No correction required

Ans. a

6. Though we (have kept in mind to try and maintain) most facilities, we would like to request you to kindly bear with us any inconvenience that may be caused.

(a) must keep in mind to try and maintain

(b) have kept in mind trying and maintain

(d) should have kept in mind to try and to maintain

(c) would keep in mind to try and maintain

(e) No correction required

Ans. c

7. The tea-estate administration is in ((such mess there)) is no leader to set the things right.

(a) in such a mess there

(b) in a such mess that there

(c) in such a mess that there

(d) with such a mess that there

(e) No correction required

Ans. c

8. We met him immediately after the session in which he ((had been given)) a nice speech.

(a) would he giving

(c) will have given

(b) has been given

(d) had given

(e) No correction required

Ans. d

9. The moment the manager came to know of the fraudulent action of his assistant, he ((ordered immediately dismissed him)).

(a) immediately ordered his dismissed

(c) immediately order dismissal of his

(b) ordered his immediately dismissal

(d) ordered for immediately dismissal him

(e) No correction required

Ans. b

10. The drama had many scenes which were so humoroue that it was ((hardly possible to keep)) a straight face.

(a) hardly possible for keeping

(c) hardly impossible to keep

(b) hardly impossible keeping

(d) hardly possible keeping

(e) No correction required

Ans. e

11. He confidently asked the crowd if they thought he was right and the crowd shouted (that did).

(a) that he did

(b) that they had

(d) that he didn’t

(c) that he is

(e) No correction required

Ans. e

12. Acquisition of certain specific skills (can be facilitated from) general awareness, education and exposure to novel situations.

(a) can be facilitated by

(b) may facilitate through

(d) may be facilitated with

(C) can be facilitated with

(e) No correction required

Ans. a

13. The man who has committed such a serious crime must (get the mostly severe) punishment.

(a) be getting the mostly severely

(b) get the most severe

(c) have got the most severely

(e) No correction required

(d) have been getting the severemost

Ans. b

14. The research study is an eye-opener and ((attempts to acquaint)) us with the problems of the poor nations.

(a) attempted to acquaint

(b) attempts at acquainting

(d) attempting to acquaint

(c) attempt to acquaint

(e) No correction required

Ans.  e

15. (If I would) realised the nature of the job earlier, I would not have accepted it.

(a) If I have had

(b) In case I would have

(d) Had I

(c) Had I been

(e) No correction required

Ans. d

16. He is a singer of repute, but his (yesterday’s performance was) quite disappointing.

(a) performances of yesterday were

(b) yesterday performances was

(c) yesterday performances were

(d) performances about yesterday were

(e) No correction required

Ans. e

17. The courts ((are actively to safeguard)) the interests and the rights of the poor.

(a) are actively to safeguarding

(b) have been actively safeguarding

(c) have to active in safeguarding

(d) are actively in safeguarding

(e) No correction required

Ans. b

18. Because of his ill health, the doctor has advised him ((not to refrain from)) smoking.

(a) to not refrain from

(c) to refrain from

(e) No correction required

(b) to resort to

(d) to be refrained from

Ans. c

19. (What happens) to all those travellers on the ship was not  known.

(a) What happened of

(c) What is that happens to

(d) What happened to

(b) That is what happens to

(e) No correction required

Ans. d

20. ((Despite of their)) differences on matters of principles, they all agree on the demand of hike in salary.

(a) Despite their

(c) Despite of their

(e) No correction required

(b) Despite of the

(d) Despite off their

Ans. a

21. The orator (had been left) the auditorium before the   audience stood up.

(a) had been leaving

(b) was left

(d) would leave

(c) had left

(e) No correction required

Ans. c

22. It was unanimously resolved that the parties ((should unitedly undertook)) launching of popular programmes.

(a) should be united undertook

(b) should be unitedly undertaken

(d) should unitedly undertake

(c) should be unitedly undertake

(e) No correction required

Ans. d

23. One of my drawbacks is that I (do not have to) tolerance ambiguity.

(b) cannot have to

(a) do not have

(d) did not have to

(c) am not

(e) No correction required

Ans. a

24. They (should have calmly thought of) the advantages thut would occure to them.

(a) should have been calm in thinking about

(b) should be calmly thought of

(c) shall have to calmly thought of

(d) shall have calmly think of

(e) no correction required

Ans. a

For More English Grammar MCQs Topic Wise Click Here

1. Spot the Corrections Quiz2. Fill in the Blanks with Modals Quiz
3. Improvement of Sentences Quiz4. Active and Passive Voice
5. Narration (Direct & Indirect Speech)6. Spelling/Detecting Mis-Spelt Words Quiz
7. Synonyms Quiz8. Antonyms Quiz
9. One Word Substitution Quiz10. Idioms & Phrases Quiz
11. Cloze Passage Quiz12. Comprehension Quiz

Related Queries

Improve sentence structure online | improve a sentence | sentence improvement tool | improve my sentence structure online | improve a sentence online | improve the sentence online | improve sentences online | improve english sentence online | improve english paragraph online | sentence improvement rules | sentence improvement questions and answers pdf | improvement of sentence


Spread the knowledge

Related posts

2 Thoughts to “Improve Sentences Online | Improve Sentence”

Leave a Comment