Antonyms and Synonyms for Competitive Exams

Antonyms and Synonyms for Competitive Exams

We are going to cover English Quiz Questions with Answers Quiz (Antonyms and Synonyms for Competitive Exams) or English Grammar Test Quiz with Answers. Main Purpose to cover the English is to help those students who can’t buy mock tests for regular exams and for competitive examinations. these English questions are asked in many exams like Bank exam, UPSC exam, SSC exam, CAT, SSC, RBI, LLB, SBI, RRB, LIC, DRDO, NABARD, SEBI, many more Entrance Exams and for school exams class 1-12 also.

Note: The following are exercises in antonyms, pick out the exact word that suits the original word, from the various alternatives given under every word: AND Be carefully during selecting Answers because we shuffle the answer options for more concentration so, Be Active. All the Best

Antonyms for Competitive Exams | Antonyms quiz with answers

1. Abscond

(a) Surrogate

(c) Bane

(b) Surrender

(d) Pluck Abolish

Ans. b

3. Abstract

(a) Blame

(c) Matter

(b) Magical

(d) Concrete

Ans. d

4. Actual

(a) Pragmatic

(c) Factual

(b) Growl

(d) None of these

Ans. c

5. Abound

(a) Scarce

(c) Parental

(b) Intelligent

(d) Mawkish

Ans. a

6. Accordance

(a) Cover

(c) Massacre

(b) Stubborn

(d) Disharmony

Ans. d

7. Accustom

(b) Abjure

(d) Towe

(a) Assign

(c) Necessity

Ans.  b

8. Annihilate

(a) Regenerate

(b) Strange

(c) Transfer

(d) Discover Antique

Ans. a

9. Antique

(a) Modern

(c) Placement

(b) Trample

(d) Resourceful

Ans. a

10. Assign

(a) Design

(c) Suspend

(b) Strangle

(d) None of these

Ans. c

11. Belligerent

(a) Anticipate

(b) Bowling

(c)Vigil

(d) Neutral

Ans. d

12. Beneath 

(b) shape

(d) Resemblance

(a) Entertain

(c) Aloft

Ans. c

13. Beguile

(a) Distrust

(b) Shout

(c) Plastic

(d) None of these

Ans. d

14. Bane

(a) Boon

(b) Damage

(c) Realistic  

(d) Disturb 

Ans. d

15. Bear

(a) Forebear

(b) Crumble

(c) Translate

(d) Shine 

Ans. b

16. Brisk

(a) Task

(c) Confer

(b) Tumult

(d) Slow

Ans. d

17. Bucolic

(a) Urbane

(b) Capacity

(c) Trust

(d) Stampede

Ans. a

18. Bright

(a) Dimune

(b) Convert

(c) Ignorant

(d) Stunned

Ans. c

19. Blemish

(a) Defer

(b) Gamble

(d) Fashion

(c) Peal 

Ans. d

20. Blaze

(a) Confer

(c) Queer

(d) Doubtful

(b) Ice

Ans. b

Antonyms for Competitive Exams | Antonyms quiz with answers

21. Benign

(a) Confluence

(c) Malignant   

(b) Endanger

(d) Reputation

Ans. c

22. Brutal

(a) Grapple

(b) Promised

(c) Merciful

(d) Depress

Ans. c

23. Blame

(a) Grovel

(b) Applaud

(c) Parental

(d) Experience

Ans. b

24. Credulous

(a) Transpond

(b) Pamper

(c) Suspicious

(d) Converse

Ans. c

25. Cajole  

(a) Dissuade

(c) Peevish

(b) Counterpart

(d) Enliven

Ans. a

26. Cautions

(a) Capacity

(c) Dash  

(b) Feeling

(d) None of these

Ans. c

27. Censorship

(a) Modesty

(b) Approval

(c) Prosperity

(d) Capricious

Ans.  b

28. Chaos

(a) Voluptuous

(b) Simplicity

(c) Cunning

(d) Symmetry

Ans.  d

29. Chivalry 

(a) Forego

(b) Listen

(c) Cowardice

(d) Strong

Ans. c

30. Commotion

(a) Wealth

(c) Mercenary

(b) Automobide

(d) Tranquility

Ans. d

31. Cling

(a) Forego

(b) Health

(c) Conducive

(d) Blame

Ans. a

32. Compliance

(a) Talkative

(c) Injected

(b) Rival

(d) None of these

Ans. b

33. Convergence

(a) Kennel

(c) Ramification

(b) Emancipation

(d) Licentious

Ans. c

34. Divulge

(a) Conceal

(c) Endanger

(b) Keen

(d) None of these

Ans. a

35. Discord

(a) Poetic

(b) Blistering

(c) Agreement

(d) Queer

Ans. c

36. Disprove

(a) Confluence

(c) Establish

(b) Disorderly

(d) None of these

Ans. c

37. Divergence

(a) Feeble

(b) Confluence

(c) Analogous

(d) Exchange

Ans. b

38. Danger

(a) Gaudy     

(b) Payments

(c) Placement

(d) Safety

Ans. d

39. Disarrobation

(a) Mellow

(b) Disapprove

(c) Sanction

(d) Furtine

Ans.  c

40. Dare

(a) Dismantle

(b) Lawful

(c) Slippery

(d) Coward

Ans. d

41. Derogate

(a) Cunning

(c) Flatter

(b) Yellow

(d) None of these

Ans. c

42. Detain  

(a) Cultivate

(b) Vibrant

(c) Slim

(d) Forego

Ans. d

43. Defy

(a) Dismember

(b) Heat

(c) Apprehend

(d) Develop

Ans. c

44. Deform

(a) Converse

(b) Humble

(c) Capability

(d) Symmetry

Ans. d

45. Deface

(a) Tampering

(b) Recycle

(c) Stout

(d) Shape

Ans. d

46. Defame

(b) Deem

(d) Eulogize

(a) Recapitulate

(c) Restore

Ans. d

47. Daunt

(a) Remorse

(b) Courage

(c) Reverse

(d) Shipment

Ans. b

48. Discrimination

(a) Bearing

(c) Stability

(b) Repeat

(d) None of these

Ans. c

49. Dignity  

(b) Disreputation

(d) Malfunction

(a) Broadcast

(c) Purity

Ans. b

50. Decry

(a) Panic

(c) Congregation

(b) Exaggerate

(d) None of these

Ans. b

51. Expel

(a) Transform

(c) Absorb

(b) Atonement

(d) Promise

Ans. c

52. Extravagant

(a) Miserly  

(b) Lofty

(c) Ignorance

(d) Symmetry

Ans.  a

53. Eminent

(b) Habitual

(d) Mediocre

(a) Acceleration

(c) Balanced

Ans. d

54. Evasion

(a) Promise

(c) Prison

(b) Illiteracy

(d) None of these

Ans. a

55. Equanimity

(a) Pragmatic

(b) Aggression

(c) Agitated

(d) Visual

Ans. c

56. Enunciate 

(a) Illegitimate

(c) Appreciation

(b) Equivocal

(d) Contradict

Ans. d

57. Exuberant

(a) Traverse

(b) Lifeless

(c) Transmit

(d) Tighten

Ans. b

58. Encroach  

(a) Virtual

(c) Grant

(b) Spiritual

(d) Comparable

Ans.  c

59. Extricate

(a) Supernatural

(c) Transgression

(b) Bliss

(d) Involved

Ans.  d

60. Erratic  

(a) Methodical

(c) Undaunted

(b) Graceful

(d) None of these

Ans. d

61. Elicit

(a) Superannuated

(c) Languid

(b) Applaud

(d) Withdraw

Ans. d

62. Ecstacy

(a) Balming 

(b) Agony

(c) Passify

(d) Elderly

Ans. b

63. Elegant

(a) Placate

(c) Vulgur 

(b) Painful

(d) None of these

Ans. c

64. Efficient 

(a) Resourceful

(c) Glitter

(b) Pulsating

(d) Incompetent

Ans. d

65. Elate 

(b) Blameworthy

(d) Stubborn

(a) Dejected

(c) Pampering

Ans. a

66. Egotism

(a) Trust

(b) Stiffen

(c) Humble

(d) Sticky

Ans. c

67. Fabulous

(a) Modest

(c) Gamble

(b) Glorious

(d) None of these

Ans. a

68. Fade

(a) Bosom

(c) Tricky

(b) Betterment

(d) Bloom

Ans. d

69. Fake 

(a) Careful

(b) Pleasing

(c) Redress

(d) Genuine

Ans. d

70. Fervour

(c) Hindrance

(d) Panacea

(a) Disinterest

(b) Delink

Ans.  a

71. Fallacy

(a) Logic

(c) Ruling

(b) Outrageous

(d) None of these

Ans. a

72. Fluctuate

(b) Imaginative

(d) Steady

(a) Strangle

(c) Hysterical

Ans.  d

73. Forbid

(a) Struggle

(b) Realistic

(c)Allow

(d) Flipping

Ans.  c

74.  Fiend

(b) Miniature

(d) None of these

(a) Saintly

(c) Endanger

Ans. a

75. Frighten

(a) Happiness

(b) Blithe

(c) Microcosm

(d) Reassure

Ans. d

76. Furtive

(a) Apprehension

(c) Straight forward

(b) Health

(d) None of these

Ans. c

77. Gloomy

(a) Dangerous

(b) Jeopardy

(c) Dubious

(d) Delightful

Ans. d

78. Grieve

(a) Rejoice

(c) Difficult

(b) Supplementary

(d) Judicious

Ans. a

79. Gracious

(a) Clever

(c) Jocund

(b) Regularly

(d) Uncivilized

Ans. d

80. Gorgeous

(a) Simple

(b) Liberty

(c) Pleasing

(d) Capricious stly

Ans. a

81. Glory

(a) Preserve

(b) Venerate

(c) Notoriety

(d) Gracious   

Ans. c

82. Ghasty

(a) Vainglory

(b) Masculine

(c) Wastage

(d) Beautiful

Ans. d

83. Gay

(a) Rejuvenate

(c) Slumber

(b) Neutral

(d) Melancholic

Ans. d

84. Gallant

(a) Fervour

(c) Timid

(b) Sluggish

(d) None of these

Ans. c

85. Grim

(a) Pleasant

(b) Grumble

(c) Orderly

(d) Honest

Ans. a

86. Garrulous

(a) Sullen

(c) Orientation

(b) Reserved

(d) Outspoken

Ans. b

87. Grab

(a) Careless

(b) Peace

(c) Slacken

(d) Beautiful

Ans. c

88. Horrible

(a) Injunction

(c) Molestation  

(b) Pleasant

(d) Cloudy

Ans. b

89. Harass

(a) Peaceful

(c) Cumbusome

(b) Mistake

(d) None of these

Ans. a

90. Hamper

(a) Derogative

(c) Permit

(b) Conjunction

(d) Mirage

Ans. c

For More English Grammar MCQs Topic Wise Click Here

1. Spot the Corrections Quiz2. Fill in the Blanks with Modals Quiz
3. Improvement of Sentences Quiz4. Active and Passive Voice
5. Narration (Direct & Indirect Speech)6. Spelling/Detecting Mis-Spelt Words Quiz
7. Synonyms Quiz8. Antonyms Quiz
9. One Word Substitution Quiz10. Idioms & Phrases Quiz
11. Cloze Passage Quiz12. Comprehension Quiz

Synonyms for competitive examsSynonyms and antonyms for cds exam pdf

Synonyms for competitive exams

Synonyms and antonyms for cds exam pdf

ssc mts synonyms and antonyms pdf

ssc previous year synonyms and antonyms pdf

Related Queries:

Arabic word translator | common idioms | english korean words | what idiom | korean words translated to english | most common idioms | idioms in english language | meaning of slang in english | english idioms in use | most common idioms in english | prepositional phrase definition | verb phrase meaning | english idioms | common english idioms | prepositional phrase meaning | preposition phrase meaning | popular idioms in english | phrases with meaning in english

Leave a Reply

Your email address will not be published.