Fill in the Blanks with Appropriate Modals with Answers

Fill in the Blanks with Appropriate Modals with Answers
Spread the knowledge

We are going to cover English Quiz Questions with Answers (Fill in the Blanks with Appropriate Modals with Answers) or English Grammar Test Quiz with Answers. Main Purpose to cover the English is to help those students who can’t buy mock tests for regular exams and for competitive examinations. these English questions are asked in many exams like Bank exam, UPSC exam, SSC exam, CAT, SSC, RBI, LLB, SBI, RRB, LIC, DRDO, NABARD, SEBI, many more Entrance Exams and for school exams class 1-12 also.

NOTE: Be carefully during selecting Answers because we shuffle the answer options for more concentration so, Be Active. All the Best

Modals class 10 MCQ | Fill in the Blanks with Appropriate Modals with Answers

Directions (Qs. 1- 10) : Sentences given with blanks to be filled in with an appropriate word (s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four.

1. She had to …… illness in order to avoid going to the party meeting.

(a) feint

(b) fain

(c) faint

(d) feign

Ans. d

2. Your ……. nature will aid you in attaining success in every venture yooou undertake.

(a) persevering

(b) catalytic

(c) rotund

(d) lackadaisical

Ans. a

3. The publisher is bringing .. a revised edition of this book.

(a) about

(b) up

(d) out

(c) round

Ans. d

4. This iss our house and that is …. 

(a) them

(b) their

(d) their’s

(c) theirs

Ans. c

5. Arun has ….. his work.

(a) Completely

(c) Complete

(b) Completing

(d) Completed

Ans. d

6. Rather than other, why don’t you look for your own mistakes ?

(a) Helping

(c) Blaming

(b) Pointing

(d) Watching

Ans. c

7. We have been living inn this house ……  1965.

(a) When

(b) For

(d) Since

(c) Before

Ans. d

8. Since Amit was an . . photographerr, he did not charge any money for taking our picture.

(a) Amateur

(b) Professional

(d) Unknown

(c) Useless

Ans. a

9. I haven’t ……. butter but I have a lot of bread.

(a) a lot of

(b) little

(c) much

(d) some

Ans. c

10. People from……..  and near came to see thee final match of the tournament yesterday

(a) distance

(b) long

(c) above

(d) far

Ans. d

Modals class 10 mcq online test | Modals class 9 mcq online test

11. The student …. book I still have, can take it from me.

(a) that

(b) whose

(c) which

(d) his

Ans. b

12. Corruption should be….. out with the utmost vigour.

(a) talked

(c) rooted

(b) left

(d) brought

Ans. c

13. Books are a great source . . happiness.

(b) for ……..

(a) of

(d) with

(c) into

Ans. a

14. He spoke ….. his travels

(a) of

(b) on

(d) along

(c) about

Ans. a

15. I prevailed…….. him to contest the election. 

(b) off

(a) on

(d) of

(c) over

Ans. c

16. Poets have compared this world…… a stage

(b) to

(a) with

(d) on

(c) by

Ans. a

17. The telephone kept ….. ringing, but no one attended.

(b) on

(d) up with

(a) off

(c) up

Ans. b

18. She is sad, because her father turned …….her request.

(a) up

(b) off

(c) out

(d) down

Ans. d

19. You should not confide …….. a stranger. 

(b) to

(a) in

(c) with

(d) by

Ans. b

20. Man is essentially a ….. animal and tends to associate  with others.

(a) sentimental

(d) perverse

(b) gregarious

(c) selfish

Ans. b

Multiple choice questions on modals with answers | Modals class 9 mcq with answers

21. Why do we always have to submit…. his authority?

(a) under

(b) with

(d) to

(c) gregarious

Ans. d

22. The master assured her …. success in the examination.

(a) of

(b) in

(d) with

(c) for

Ans. a

23. The child was so spoiled by her indulgent parents that she became…… when she did not receive all of their  attention.

(b) elated

(d) suspicious

(a) sullen

(c) discreet

Ans. a

24. His directions to the driver were…… and helped him to  reach on time.

(b) vague

(a) clear

(c) useful

(d) bad

Ans. c

25. Our rich culture inspires us to take …… in our heritage.

(a) prided

(b) proudly

(d) proud

(c) pride

Ans. c

(b) are to

26. The car broke down and we … get a faxi.

(a) were to

(c) had to

(d) have to

Ans. c

27. He said I  …… use his car whenever I wanted.

(b) can

(a) could

(d) would

(c) will

Ans. a

28. He will not work…..he is compelled.

(b) if

(d) unless 

(c) after

(a) till

Ans. d

29. The teacher said disappointedly, “There is …… in my class who can solve this problem.”

(b) somebody

(d) nobody

(a) anybody

(e) everybody

Ans. d

30. This is a good …… for the school. 

(a) sight

(b) cite

(d) spot

(c) site

Ans. c

Multiple choice questions on modals with answers pdf | Multiple choice questions on modals with answers pdf class 10

31. I…. rather die than join thee gang of terrorists.

(a) could

(c) would

(d) can

(b) should

Ans. c

32. That week the dollar dropped .. its lowest levels.

(a) to

(b) at

(c) towards

(d) by

Ans. a

33. I just ….. that Peter is in Australia.

(a) am hearing

(c) have heard

(b) hearing

(d) heard

Ans. c

34. To write regularly … is that she wants to do now.

(a) in pleasure

(c)with the pleasure 

(b) for the pleasure

(d) for pleasure

Ans. d

35. The Principal called ….. an explanation from the clerks.

(a) on

(b) out

(c) for

(d) in

Ans. c

36. The…. crowd gave the victorious team a tumultuous welcome.

(a) jubilant

(c) noisy

(b) troublesome

(d) arrogant

Ans. a

37. It is our duty to get …. the truth. 

(a) to

(b) over

(c) into

(d) at

Ans. d

38. For a child, a blow . self-esteem is a terrible thing,

(a) of

(b) with

(c) to

(d) on

Ans. c

39. The Greenland ice sheeet is ….. at the rate of about 12  cubic miles a year.

(a) smelting

(c) melting

(b) condensing

(d) freezing

Ans. c

Modals mcq questions class 9 | Modals mcq questions class 10 | class 9 modals mcq

40.  …….. of defence personnel would be given transfer to their plane of choice.

(a) Friends

(b) Wives

(c) Husbands

(d) Spouses

Ans. d

41. Sachin was standing. me.

(a) aside

(b) next

(d) besides

(c) beside

Ans. c

42. My sister and …… are pleased to accept your invitation.

(a) I

(b) me

(d) I myself

(c) myself

Ans. a

43. Have you got any idea as to what has happend to Akila ?1 haven’t seen her 

(a) lately

(b) later on

(c) Late

(d) later

Ans. a

44. I….hard to establish the validity of the theory from morning,

(a) have been trying

(b) had tried

(c) tried

(d) am trying

Ans. a

45. The explosion that … the bus killed twelve people. 

(a) wrecked

(b) deflated

(d) hindered

(c) stalled

Ans. a

46. There was some between the member’s version and the committee’s version.

(a) discourse

(b) discrepancy

(d) recurrence

(c) certainty

Ans. b

47. We have talked a lot; now let us . .. to work.

(a) get down

(c) take off

(b) set off

(d) sit up

Ans. b

48. The life-guard would not let the children….. at the deep end of the pool. 

(a) swims

(b) swim

(d) to swim

(c) swam

Ans. b

49. The audience watched the clowns. .. their act.

(a) peforms

(c) performed

(b) perform

(d) are performing

Ans. b

50. Today students should be reconciled . … the way things are changing. 

(a) with

(b) to

(d) at

(c) for

Ans. a

MCQ Questions for class 9 english grammar modals | Modals class 9 mcq online test | Modals class 10 mcq online test

51. The country’s economic growth was adversely ….. by political instability.

(a) reflected

(b) effected

(d) expected

(c) affected

Ans. c

52. The agenda for the meeting is ….. the notice. 

(a) forwarded in

(b) subscribed to

(c) enclosed with

(d) delivered as

Ans. b

53. He was accused of bringing money into the country in ……… of foreign exchange rules.

(a) anticipation

(c) perpetration

(b) compensation

(d) violation

Ans. c

54. One of the players forgot to ……… 

(a) turn up for practice

(b) run away from school

(c) buy shoes for the exam

(d) bring his books for the match

Ans. a

55. Dr. Sharma concluded his speech .. stressing on Buddha’s teaching of the importance of charity.

(a) by

(b) with

(c) at

(d) in

Ans. b

56. Shivaji Maharaj fought . every kind of aggression.

(a) against

(b) to

(d) at

(c) with

Ans. a

57. Don’t depend. . others; you must stand on your own feet.

(a) upon

(b) on

(c) to

(d) for

Ans. a

58. Our life promises a lot … pleasure and we must learn to enjoy it.

(a) with

(b) for

(c) of

(d) at

Ans. c

59. He travelled all….. the world when he was okt

(b) over

(a) in

(c) with

(d) of

Ans. b

60. He is always angry …. his children.

(a) with

(b) on

(d) at

(c) over

Ans. a

61.  I have …. Lakshmi for the past twelve years.

(a) know

(c) known

(b) knew

(d) knows

Ans. c

62. He did not qualify…… the job.

(a) for

(b) to

(c) against

(d) with

Ans. a

63. …….. the last ten years we have been victims of abuse.

(c) Before

(a) From

(b) For

(d) Since

Ans. d

64. The Strike has been called……… 

(a) of

(b) at

(c) off

(d) up

Ans. c

65. The …… were arrested for illegally hunting the bears.

(a) poachers

(b) rangers

(d) villagers

(c) soldiers

Ans. a

66. If you had followed the rules, youu …. disqualified. 

(a) will not bc

(b) would not be

(c) will not have been

(d) would not have been

Ans. d

67. The housewife .. thee cakes burning, and run to switch off the over.

(a) smell

(b) smells

(d) smelling

(c) smelt

Ans. c

68. ….. an old legend, King Shirham lived in India.

(a) In the event of

(c) According to

(b) Due to

(d) In reference to

Ans. c

69. .. you leave now, you will be late. 

(a) Until

(b) Till

(d) Although

(c) Unless

Ans. c

70. He drove from Maharashtra . . Karnataka without stopping to rest.

(a) is

(b) to towards

(c) into

Ans. b

For More English Grammar MCQs Topic Wise Click Here

1. Spot the Corrections Quiz2. Fill in the Blanks with Modals Quiz
3. Improvement of Sentences Quiz4. Active and Passive Voice
5. Narration (Direct & Indirect Speech)6. Spelling/Detecting Mis-Spelt Words Quiz
7. Synonyms Quiz8. Antonyms Quiz
9. One Word Substitution Quiz10. Idioms & Phrases Quiz
11. Cloze Passage Quiz12. Comprehension Quiz

Related Queries

Grammar check quiz | Grammar self test | verb tenses quiz | test of tenses | tefl quiz | quiz punctuation | passive voice test | grammar test advanced | quiz for class 4 of english | nouns practice test | free online grammar quizzes | sentence structure quiz | verbs test | free grammar quizzes | vocabulary quiz online | grammar quizzes for adults | fun english quiz | noun test | test your grammar skills | english grammar quiz advanced | grammar quiz online | grammar quiz with answers | english quiz with answers.


Spread the knowledge

Related posts

3 Thoughts to “Fill in the Blanks with Appropriate Modals with Answers”

  1. […] 2. Fill in the Blanks with Modals Quiz […]

Leave a Comment