Synonyms Quiz with Answers PDF

Synonyms Quiz with Answers PDF

We are going to cover English Quiz Questions with Answers Quiz (Synonyms Quiz with Answers PDF) or English Grammar Test Quiz with Answers. Main Purpose to cover the English is to help those students who can’t buy mock tests for regular exams and for competitive examinations. these English questions are asked in many exams like Bank exam, UPSC exam, SSC exam, CAT, SSC, RBI, LLB, SBI, RRB, LIC, DRDO, NABARD, SEBI, many more Entrance Exams and for school exams class 1-12 also.

NOTE: Be carefully during selecting Answers because we shuffle the answer options for more concentration so, Be Active. All the Best

  1. Argument synonym

Ans: Quarrel, squabble, fight, disagreement, dispute, difference of opinion, clash, feud, wrangle, dissension, altercation, contretemps, etc., are some of the argument synonyms.

  1. Greatly synonym

Ans: Significantly, very much, considerably, much, substantially, markedly, by a considerable amount, seriously, enormously, immensely, appreciably, profoundly, tremendously, abundantly, extremely, hugely, materially, mightily, signally, majorly, exceedingly, vastly, remarkably, sizeably, to a great extent, bigly, etc., are the greatly synonym.

  1. Qualified synonym

Ans: Professional, certificated, equipped, certified, trained, licensed, prepared, accomplished, knowledgeable, skilled, practised, experienced, competent, proficient, adept, skilful, capable, expert, able, etc., are the qualified synonyms.

  1. Factors synonym

Ans: Part, component, ingredient, constituent, strand, detail, feature, element, facet, point, item, characteristic, consideration, influence, thing, aspect, determinant, circumstance, representative, etc., are the factors synonyms.

  1. Clarity synonym

Ans: Lucidity, clearness, perspicuity, comprehensibility, lucidness, coherence, intelligibility, plainness, explicitness, simplicity, precision, limpidity, limpidness, translucence, purity, transparency, pellucidity, transpicuousness, glassiness, etc., are the clarity synonym.

  1. Level synonym

Ans: Extent, quantity, measure, amount, volume, magnitude, degree, intensity, size, strength, pitch, proportion, etc., are the level synonyms.

  1. Aims synonym

Ans: Goal, target, objective, grail, object, design, end, intent, holy grail, intention, desire, purpose, idea, plan, desired result, point, etc., are the aims synonyms.

  1. Outstanding Synonym?

Ans: Marvellous, excellent, wonderful, magnificent, superlative, superb, first-class, first-rate, formidable, exceptional, skilful, virtuoso, masterful, fine, etc., are the outstanding synonyms.


 

Synonyms Quiz with Answers PDF

Note: The following are exercises in synonyms. Pickout the correct word that suits the original word given in bold letters, from the various alternatives given under every word:

1. Annoy

(d) None

(a) Tease

(b) Suspect

(c) Doubt

Ans. a

2. Amnesty

(a) Peaceful

(b) Pardon

(c) Surrogate

(d) Supercede

Ans. b

3. Acme

(c) Recede

(d) Zenith

(a) Succeed

(b) Revert

Ans. d

4. Abhor

(a) Jate

(b) Blade

(d) None of these

(c) Try

Ans. a

5. Affront

(b) Send

(a) Like

(c) Distaste

(d) Provocation

Ans. d

6. Admit 

(b) Send

(a) Suppress

(c) Acknowledge

(d) Blazing

Ans. c

7. Agony

(a) Suffer

(b) Sorrow

(c) Trend

(d) Carry

Ans. b

8. Absolute  

(a) Come

(b) Confront

(c) Perfect

(d) Cover

Ans. c

9. Abuse

(a) Prude

(b) Sane

(c) Tender

(d) Curse

Ans. d

10. Abandon

(a) Serve

(b) Temporary

(c) Forsake

(d) Great

Ans. c

11. Anticipate

(a) Gamble

(b) Expect

(c) Horrific

(d) Mediate

Ans. b

12. Aware

(a) Prompt

(b) Make

(c) Loose

(d) Conscious

Ans. d

13. Administer

(a) Conduct

(b) Attempt

(c) Tremble

(d) Blow up

Ans. a

14. Apprehension

(a) Courageous

(c) Timid 

(b) Count

(d) Intimate

Ans. c

15. Adorn

(a) Trust

(b) Write

(c) Suspect

(d) Beautify

Ans. d

16. Accuse

(a) Play

(b) Change

(c) Like

(d) Recharge

Ans.

17. Abnormal

(a) Curious

(b) General

(c) Normal

(d) None

Ans. a

18. Accidental 

(a) Random

(b) Vigour

(c) Complacent

(d) Tremendous

Ans. a

19. Absent 

(a) Trend

(b) Pretend

(c) Missing

(d) Converse

Ans. c

20. Addition

(b) Execution

(c) Impress

(a) Say

(d) Extension

Ans. d

Synonyms quiz with answers

21.Accomplish

(a) Achieve

(b) Relegate

(c) Rejoice

(d) Extent

Ans. a

22. Aloof

(a) Proof

(c) Unfriendly

(b) Candy

(d) None of these

Ans. c

23. Affable

(d) Fluctuate

(c) Fiend

(a) Fable

(b) Friendly

Ans. b

24. Abolish

(d) Zoom

(a) Annoy

(b) Mitigate

(c) Cancel

Ans. c

25. Alike

(a) Surrender

(b) Duplicate

(c) Strength

(d) Boorish

Ans. b

26. Amplify

(c) Speak

(d) Boost

(a) Talk

(b) Context

Ans. d

27. Awe

(c) Fear

(d) None of these

(a) Surprise

(b) Wonder

Ans. c

28. Avarice

(a) Joy

(b) Cumbersome

(c) Reverse

(d) Miserliness

Ans. d

29. Assert

(a) Trim

(b) Beautify

(c) Attest

(d) Tricky

Ans. c

30. Awkward

(a) Demolish

(b) Awe

(c) Equivocate

(d) Ugly

Ans. d

31. Burley

(a) Heavy 

(b) Discard

(c) Love

(d) None of these

Ans. a

32. Bizarre

(a) Sad

(b) Comical

(c) Prompt

(d) Trouble

Ans. b

33. Brutal 

(a) Paint

(b) Cancel

(c) Struggle

(d) Cruel

Ans. d

34. Bravery 

(a) Timidity

(b) Common

(c) Damper

(d) Courage

Ans. d

35. Bogus 

(a) Develop

(b)Artificial

(c) Prefect

(d) Depend

Ans. b

36. Benevolence 

(a) Cancel

(b) Believe

(c) Hindlinen

(d) Vaunt

Ans. c

37. Blunder

(a) Error

(b) Flipper

(c) Flaunt

(d) Tackle

Ans. a

38. Brilliance

(a) Dull

(b) Intelligence

(c) Dumb

(d) Tremendous

Ans. b

39. Bar

(a) Direct

(b) Barrier

(c) Hard

(d) Strive

Ans. c

40. Barbaric 

(a) Uncivilised

(b) Beautiful

(c) Dominance

(d) Dangerous

Ans. a

41. Brisk

(a) Slow

(b) Active

(c) Patient

(d) Frivolous

Ans. b

42. Belligerent 

(a) Combative

(b) Task

(c) Patient

(d) Frivolous

Ans. a

43. Bemoan

(a) Sleep

(b) Lament

(c) Butcher

(d) None of these

Ans. b

44. Baffle

(a) Perplex

(b) Clever

(c) Tricky

(d) Placement

Ans. a

45. Base

(a) Fundamental

(b) Beautiful

(c) Damperous

(d) Great

Ans. a

46. Bankrupt

(a) Insolvent

(b) Intricate

(c) Joyful 

(d) Overcome

Ans. a

47. Bequeath 

(a) Oust

(b) Placate

(c) Rejoice

(d) Invest

Ans. d

48. Benign

(a) Keen

(b) Best

(c) Kind

(d) Renegade

Ans. c

49. Brevity

(a) Rendezvous

(b) Understanding

(d) Camel

(c) Vivacity

Ans. d

50. Charity

(a) Tackle

(b) Benevolence

(c) Slippery

(d) None of these

Ans. c

Movie synonyms quiz with answers pdf

51. Zealous

(b) Sudden

(a) Inspiration

(d) Enthusiastic

(c) Emotional

Ans. d

52. Careful

(b) Height

(a) Careless

(d) Strong

(c) Meticulous

Ans. c

53. Chaos

(b) Orderly

(a) Rational

(d) Confusion

(c) Onhandish

Ans. d

54. Chivalry

(a) Courage

(b) Timidity

(c) Exchange

(d) None of these

Ans. a

55. Compassion 

(d) Sympathy

(c) Brave

(b) Faint

(a) Enliven

Ans. d

56. Credulous

(a) Believable

(b) Conjugate

(c) Downfall

(d) Detain

Ans. a

57. Clarity

(a) Cleaner

(b) Clumsiness

(c) Cumbersome

(d) Cover

Ans. a

58. Confirm

(a) Ratify

(b) Revenge

(c) Recover

(d) Revolutionary

Ans. a

59. Candid  

(a) Rail

(b) False

(c) Enjoy

(d) True

Ans. d

60. Cling

(a) Entertain

(b) Hold

(c) Enlightenment

(d) None of these

Ans. b

61. Callous

(a) Stop

(b) Stampede

(c) Heartless

(d) Struggle

Ans. c

62. Cardinal

(a) Sluggish

(b) Essential

(c) Divert

(d) Coy

Ans. b

63. Capricious

(a) Malign 

(b) Monkey

(c) Unstable

(d) None of these

Ans. c

64. Censure

(a) Mischievous

(b) Banish

(c) Bare

(d) Blame

Ans. d

65. Coherence

(a) Correct

(b) Joyful

(c) Connection

(d) Inject

Ans. c

66. Convergence

(b) Utility

(d) Zied

(a) Transformation

(c) Concentrating

Ans. c

67. Cessation

(a) Submission

(b) Silvery

(c) Pause

(d) Artistic

Ans. c

68. Date

(a) Interline

(b) Endavier

(c) Confident

(d) Confront

Ans. d

69. Decry

(c) Undermine

(d) Discover

(a) Manage

(b) Drive

Ans. c

70. Defy

(a) Play

(b) Make

(c) Confront

(d) Vain glory

Ans. c

71. Demolish

(c) Venerate

(d) Vindicate

(a) Generate

(b) Destroy

Ans. b

72. Divergence

(a) Confluence

(b) Conversational

(c) Separation

(d) None of these

Ans. c

73. Differ

(a) Serene

(b) Calm

(c) Diverge

(d) None of these

Ans. c

74. Dedicate

(a) Devote

(b) Suppress

(c) Human

(d) Imprison

Ans. a

75. Disapprobation

(a) Approve

(c) Disapproval

(b) Tighten

(d) Search

Ans. c

76. Deceit

(a) Sullen

(b) Stingy

(c) Clever

(d) Fraud

Ans. d

77. Decline

(a) Refuse

(b) Demand

(c) Develop

(d) None of these

Ans. a

78. Dejected

(a) Happy

(b) Drive

(c) Dictate

(d) Depressed

Ans. d

79. Derogatory

(a) Travel

(b) Defensive

(c) Offensive

(d) Disperse

Ans. c

80. Devoted

(a) Committed

(c) Downtrodden

(b) Distasteful

(d) Damperous

Ans. a

81. Diligent

(a) Hardworking

(c) Sagacity

(b) Magnificent

(d) Manoeuvre

Ans. a

82. Disciple 

(a) Teacher

(b) Student

(c) Pivotal

(d) None of these

Ans. b

83. Drowsy

(d) Deterrent

(a) Dictate

(b) Disperse

(c) Dizzy

Ans. c

84. Dubious

(a) Dimune

(b) Develop

(c) Endanger

(d) Doubtful

Ans. d

85. Deduce

(d) None of these

(a) Reduce

(b) Regenerat

(c) Derive

Ans. c

86. Defective

(c) Dimune

(d) Imperfect

(a) Dejected

(b) Droop

Ans. d

87. Dignity

(a) Stateliness

(b) Dimune

(c) Deduce

(d) None of these

Ans. a

88. Eounest

(a) Damper 

(b) Demand

(c) Entertain

(d) Determined

Ans. d

89. Economical

(a) Stringy

(b) Strenuous

(c) Thrifty

(d) None of these

Ans. c

90. Elaborate

(a) Detailed

(b) Cumbursome

(c) Tiresome

(d) None of these

Ans. a

91. Elegant

(a) Watch

(b) Catch

(c) Artistic

(d) None of these

Ans. c

92. Emerge

(a) Estrange

(b) Abuse

(c) Pivotal

(d) Plucate

Ans. b

93. Enlarge

(a) Paint 

(b) Antonymous

(d) Blow up

(c) Agitate

Ans. d

94. Enormous

(a) Gigantic

(b) Enigmatic

(c) Magnetic

(d) None of these

Ans. a

95. Equable

(a) Invulnerable

(b) Entertain

(c) Calm

(d) None of these

Ans. c

96. Erratic

(a) Abnormal

(b) Suppress

(c) Surrender

(d) None of these

Ans. a

97. Erudite

(a) Spectacle

(b) Special

(c) Civilized

(d) None of these

Ans. C

98. Eternal 

(a) Frivolous

(b) Fickle minded

(c) Famine

(d) Permanent

Ans. d

99. Evade 

(a) Temporary

(b) Avoid

(c) Transit

(d) Troublesome

Ans. b

100. Exhilaration

(a) Fluctuate

(b) Famine

(c) Excitement

(d) None of these

Ans. c

101. Extraordinary

(a) Emotional

(b) Problematic

(c) Punitive

(d) Exceptional

Ans. d

102. Expedient 

(a) Transit

(b) Tremble

(c) Advisable

(d) None of these

Ans. c

103. Explicit

(a) Entertain

(b) Enliven

(c) Certain

(d) Encourage

Ans. c

104. Facile

(a) Fact

(b) Flint

(c) Empower

(d) Skilful

Ans. d

105. Fabulous

(a) Superb

(c) Succeed

(d) Service

(b) Superfluous

Ans. a

For More English Grammar MCQs Topic Wise Click Here

1. Spot the Corrections Quiz2. Fill in the Blanks with Modals Quiz
3. Improvement of Sentences Quiz4. Active and Passive Voice
5. Narration (Direct & Indirect Speech)6. Spelling/Detecting Mis-Spelt Words Quiz
7. Synonyms Quiz8. Antonyms Quiz
9. One Word Substitution Quiz10. Idioms & Phrases Quiz
11. Cloze Passage Quiz12. Comprehension Quiz

Related Queries

Grammar check quiz | Grammar self test | verb tenses quiz | test of tenses | tefl quiz | quiz punctuation | passive voice test | grammar test advanced | quiz for class 4 of english | nouns practice test | free online grammar quizzes | sentence structure quiz | verbs test | free grammar quizzes | vocabulary quiz online | grammar quizzes for adults | fun english quiz | noun test | test your grammar skills | english grammar quiz advanced | grammar quiz online | grammar quiz with answers | english quiz with answers.

Related posts

Leave a Comment