Entrepreneurship MCQ

Entrepreneurship MCQ
Spread the knowledge

Multiple choice questions of Subject Commerce Solved Entrepreneurship MCQ ( Entrepreneurship MCQ Quiz ) for Entrances (Entrance Exam) Conducted by different Central and State Universities are given below.

NOTE: Be carefully during selecting Answers because we shuffle the answer options for more concentration so, Be Active. All the Best

Entrepreneurship MCQ | Entrepreneurship Development MCQ Questions and Answers PDF

1. What is an entrepreneur?

(a) Someone who invests time and money to start a business

(b) Someone who makes a lot of money

(c) Someone who takes a risk to make a profit

(d) Both ‘a’ and ‘c

Ans. d

2. Entrepreneurs undertake

(a) calculated risk

(b) low risk

(c) high risk

(d) moderate and calculate risk both

Ans. c

3. Capital is

(a) money available to invest

(b) prohibitive cost of entry

(C) a guarantee that a company will be successful

(d) Both ‘a’ and ‘b’

Ans. a

4. Which of the following shows the process of creating something new?

(a) Business model

(c) Modelling

(b) Innovation

(d) Creative flexibility

Ans. b

5. In economics, which of the following is not a function of entrepreneur? 

(a) Risk-taking

(b) Innovation

(c) Day-to-day conduct of business

(d) None of the above

Ans. c

6. Which one of the following gives suggestions for new products and also helps to market new products?

(a) Existing products and services

(b) Federal government

(c) Distribution channels

(d) Consumers

Ans. c

7. Which of the following attitudes is not generally associated with successful entrepreneurship?

(a) Investing in R and D

(b) Live your business day by day

(c) Innovate and improvise continually

(d) Produce as per customers requirements

Ans. b

8. The entrepreneur was distinguished from capital provider in

(a) middle ages

(c) 18th century

(b) 17th century

(d) 19th and 20th century

Ans. c

Entrepreneurship Development MCQ Questions and Answers PDF | Entrepreneurship MCQ | Entrepreneurs are Motivated by MCQ

9. A person who managed large project was termed as the entrepreneur in the.

(a) sarliest period

(c) 17th century

(b) middle ages

(d) 19th and 20th century

Ans. b

10. What is the process by which individuals pursue opportunities without regard to resources they currently control?

(a) Start-up management

(c) Feasibility planning

(b) Financial analysis

(d) Entrepreneunhip

Ans. d

11. Having less than 50% of equity shares in an international venture is called

(a) joint venture

(c) exporting

(b) majority interest

(d) minority interest

Ans. d

12. If an entrepreneur has an internal locus of control, this means that he/she

(a) has a high need for achievement

(b) believes that success of failure depends on his/her own action

(c) feels easy in an unstructured situation

(d) None of the above

Ans. b

13. Which one of the following is the process of entrepreneurs developing new products that over time make current products obsolete?

(a) New business model

(b) Anatomisation

(c) Creative destruction

(d) None of these

Ans. c

14. Which of the following is alternatively called corporate venturing?

(a) Entrepreneurship

(b) Intrapreneurship

(c) Act of stating a new venture

(d) Offering new products by an existing company

Ans. b

15. Entrepreneurs would be best described as risk

(a) taker

(b) averse

(c) loving

(d) manager

Ans. d

16. The activity which occurs when the new venture is started is called

(a) motivation

(b) business skills

(c) departure point

(d) goal orientation

Ans. c

Entrepreneurship Development mcq | Entrepreneurship Development mcq Questions and Answers

17. Which one of the following is an important source of idea generation due to their familiarity with the needs of market?

(a) Existing products and services

(b) Distribution channels

(c) Federal government

(d) Consumers

Ans. b

18. Members of distribution channels are excellent sources for new ideas because

(a) they earn a handsome profit from new business

(b) they do not bother if entrepreneur bears a loss

(c) they have well-developed sales force

(d) they are familiar with the needs of the market

Ans. d

19. Which of the following is a common entrepreneurial trait?

(a) Viewing changes as threatening

(b) A need for good environment

(C) A high need for achievernent

(d) All of the above

Ans. c

20. Which one of the following is the next stage to the concept stage of product planning and development process?

(a) Idea stage

(b) Product development stage

(c) Product planning stage

(d) Test marketing stage

Ans. b

21. The process of gathering information about trends called

(a) need for achievement

(b) tenacity

(c) neuroticism

(d) scanning the environment

Ans. d

22. SBA stands for

(a) Small Business Accountants

(b) Small Business Adequacy

(c) Small Business Advisors

(d) Small Business Administration

Ans. d

23. Which of the following is true for disclosure document?

(a) It gives recögnition that he was the inventor of the idea in past

(b) It gives recognition that he is the first inventor of the idea

(C) It gives recognition that he will be invent an idea in future

(d) It gives recognition that he wants

Ans. b

24. The opposite word for opportunity thinking would be

(a) think about self-leadership

(b) obstacie thinking

(c) selt-efficacy

(d) None of the above

Ans. b

25. Which of the following factor has allowed small companies to act like they are big ones?

(a) Customers

(b) Economic development

(c) Technology

(d) Competition

Ans. c

26. The process of gathering information about trends is called

(a) idea generation

(c) tenacity

(b) scanning the environment

(d) All of these

Ans. b

27. What is an advantage of the small firm in the innovation process?

(a) Development of a new product

(b) Ability to carry out Rand D

(c) Ability of the entrepreneur to act on new ideas or product development

(d) Ability of the entrepreneur to carry out multiple tasks

Ans. c

28. Firms located on science parks compared to those located off science parks are

(a) more innovative

(b) less innovative

(c) no more or less innovative

(d) more growth orientated

Ans. a

29. All of the following are popular demographic factors about entrepreneurs that have been studied except

(a) gender

(c) éducation

(b) self-confidence

(d) family birth order

Ans. b

30. The three main responsibilities involved with managing an entrepreneurial venture, once its up and running include all of the following except

(a) managing bureaucracy

(b) managing growth

(c) managing people

(d) managing processes

Ans. a

For More Commerce MCQs Topic Wise Click Here

Related Queries:

entrepreneurship development mcq with answers | entrepreneurship chapter 1 multiple choice questions with answers | entrepreneurship development mcq examveda | entrepreneurs are mcq | entrepreneurship chapter 1 multiple choice questions | entrepreneurship development mcq questions and answers pdf | mcq questions for entrepreneurship development | entrepreneurship development mcq pdf | mcq on entrepreneurship development | entrepreneurship mcq questions | entrepreneurial behaviour includes mcq | entrepreneurship mcq pdf | entrepreneurs skills includes mcq | entrepreneurship management mcq | entrepreneurship development mcq questions | mcq of entrepreneurship development | entrepreneurship mcq with answers | entrepreneurial development programme provides mcq | entrepreneurship is mcq | entrepreneurship and small business management mcq | entrepreneurship chapter 1 multiple choice questions with answers class 11

For More Commerce MCQs Topic Wise Click Here


Spread the knowledge

Related posts

One Thought to “Entrepreneurship MCQ”

Leave a Comment