Animal Kingdom MCQ For NEET pdf Download

Animal Kingdom NEET Questions
Spread the knowledge

Multiple choice questions of Zoology Topic Animal Kingdom MCQ For NEET pdf Download (Animal Kingdom, Lower Non-Chordates, Higher Non-Chordates) For NEET, GATE, AIAPGET, NEET MDS, NEET PG, DNB PDCET, AIIMS SS, PGIMER (Other), AIIMS PG and many more competitive examinations.

Animal Kingdom NEET Questions pdf

1. Amoeboid protozoans move and capture their prey by

(a) putting out pseudopodia

(b) the ciliary movement

(c) the water currents

(d) None of these

Ans. a

2. The middle layer of the body wall of Porifera is an

(a) mesenchyme 

(b) mesoderm

(c) mesogloea

(d) mesentery

Ans. a

3. Cnidarians exhibit

(a) tissue level of organisation

(b) diploblastic organisation

(c) central gastro-vascular cavity with a single opening

(d) All of the above

Ans. d

4. The main function of clitellum is

(a) cocoon formation

(b) locomotion

(c) excretion 

(d) copulation

Ans. a

5. Taenia solium is commonly known as

(a) beef tapewórm 

(b) pork tapeworm

(c) cattle tapeworm

(d) sheep tapeworm

Ans. b

6. The origin of the nephridium is

(a) germinal

(b) ectodermal

(c) mesodermal

(d) endodermal

Ans. c

7. Haemozoin granules, characteristic of malaria, are produced by

(a) toxins of Plasmodium

(b) haematin to haemoglobin

(c) endotoxin of Plasmodium

(d) None of the above

Ans. b

8. Cysts of E. histolytica spread by

(a) mosquito

(b) bed-bug

(c) mouse

(d) housefly

Ans. d

9. Sponges have a water transport or canal system, in which the path of water is

(a) osculum ostia spongocoel

(b) ostia Osculumspongocoel

(c) ostia spongocoelosculum

(d) osculum spongocoel ostia

Ans. c

10. Nematocyst are absent in

(a) Actinozoa 

(b) Ctenophora

(c) Hydrozoa

(d) Scyphora

Ans. b

Animal Kingdom Class 11 neet Questions

11. Coral reefs are found in

(a) tropical and subtropical sea water

(b) shallow water

(c) deep water

(d) marine water below 70F temp

Ans. b

12. Intermediate host in liver fluke is 

(a) snail

(b) pig

(c) man

(d) mosquito

Ans. a

13. The scientific name of precious red coral is

(a) Tubipora

(b) Fupgta

(c) Heliopora

(d) Corallium

Ans. d

14. In Leucosolenia, asexual reproduction take place by

(a) sporulation 

(b) external budding

(c) binary fission

(d) cyst formation

Ans. b

15. The parasitic forms of flagellated protozoans cause diseases such as

(a) sleeping sickness 

(b) maiaria

(c) Chaga’s disease

(d) leishmaniasis

Ans. a

16. Pseudopodia are formed in an Amoeba

(a) when it comes in contact with a food particle

(b) by the movement of the surrounding water

(c) by exchange of salts with the medium

(d) by sol-gel transformation of the cytopiasm

Ans. d

17. Sporozoa includes diverse organisms that have

(a) thousands of cilia on the body surface

(b) flagella on their body

(c) infectious spore-like stage in their life cycle

(d) silica shelis on their surface Amoeba is

Ans. c

18. The food capturing organelle

(a) food vacuole

(b) contractile vacuole

(c) pseudopodia

(d) nucleus

Ans. c

19. Chromatoid body in Entamoeba histolytica are found

(a) cyst 

(b) trophozoite

(c) metacyst

(d) minuta

Ans. a

20. Exflagellation stage occurs in the life cycle of Plasmodium in

(a) man

(b) mosquito

(c) Both (a) and (b) 

(d) None of these

Ans. b

Animal Kingdom MCQ for NEET pdf Download by Question Papers

21. A sponge can be distinguished from other animals due to presence of

(a) coelenteron

(b) choanocytes

(c) hollow body

(d) dermal papilae

Ans. b

22. Which cells in sponges have food reservest

(a) Archaeocytes 

(b) Myocytes

(c) Thesocytes

(d) Choanocytes

Ans. c

23. Select the odd one from the following

(a) Sycon

(b) Spongila

(c) Euspongia

(d) Adamsia

Ans. d

24. Fertilisation in sponge is 

(a) internal

(b) extermal

(c) Both (a) and (b)

(d) None of these

Ans. a

25. Excretion process in Entamoeba histolyticatakes place by  

(a) general surface

(b) contractile vacuole

(c) food vacuoles

(d) None of the above

Ans. a

26. Cyclosis in Paramecitum is associated with

(a) respiration

(b) excretion

(c) digestion

(d) locomotion

Ans. d

27. Which organism possesses characteristics of plants and animals?

(a) Bacteria

(b) Monera

(c) Eugiena

(d) Mycoplasma

Ans. c

28. Collar cells are general characteristic of  

(a) sand worm 

(b) roundworms

(c) Coelenterata

(d) sponges

Ans. d

29. Which of the following statements is true about roundworms?

(a) Roundworms may reach 5 cm in length

(b) They are non-segmented

(c) They are generally dark coloured

(d) They occur only in the sail

Ans. b

30. Which kind of symmetry occurs in sea anemone?

(a) Bilateral 

(b) Radial

(c) Asymmetry

(d) None of these

Ans. b

Animal Kingdom MCQ for NEET pdf

31. In a sponge which of the following are responsible for maintaining the current of water?

(a) Pinacocytes 

(b) Porocytes

(c) Choanocytes

(d) Amoebocytes

Ans. c

32. Which one is the freshwater sponge?

(a) Spongia 

(b) Sycon

(c) Euplectella

(d) Spongilla

Ans. a

33. The members of phylum-Coelenterata show 

(a) metamerism

(b) radial symmetry

(c) bilateral symmetry

(d) asymmetry

Ans. b

34. The totipotent cells of sponge are

(a) archaeocytes 

(b) pinacocytes

(c) choanocytes

(d) trophocytes

Ans. a

35. Active feeding stage of Plasmodium is

(a) trophozoite 

(b) sporozoite

(c) merozoite

(d) metacryptozoite

Ans. a

36. Centrosomes are absent in

(a) Amoeba

(b) Paramecium

(c) Trypanosoma

(d) Plasmodium

Ans. a

37. Tse-tse fly is the vector of

(a) typhoid

(b) kala-azar pioydki

(c) gambian fever

(d) oriental sore

Ans. c

38. Onchosphere embryo occurs in

(a) Paramecium 

(b) Taenia solium

(c) Fasciola

(d) Ascaris

Ans. b

39. Metacercaria larvae is the characteristic feature of  

(a) Fasciola

(b) Schistosoma

(c) Both (a) and (b)

(d) None of these

Ans. a

40. In Paramecium, the coordinated movement of row of cilia causes the water laiden with food to be

(a) expelled out fro.m the cell

(b) steered into the gullet

(c) cycled into the protoplasm

(d) None of the above

Ans. b

MCQ on Chordates | Animal Kingdom MCQ pdf | Phylum Chordata Questions Answers

41. Sleeping sickness is caused by

(a) Trypanosoma gambiense

(b) Entamoeba histolytica

(c) Plasmodium vivax

(d) Plasmodium ovale

Ans. a

42. Velerium is found in

(a) Aurelia

(b) Obelia medusa

(c) Sertularia

(d) Hydra

Ans. a

43. The study of coelenterates is known as 

(a) Arthrology

(b) Splanchnology

(c) Cnidology

(d) Nidology

Ans. c

44. Reserved food in Euglena is in the form of  

(a) starch

(b) glycogen

(c) fatty acids

(d) paramylum

Ans. d

45. The hinder end of male Ascaris is

(a) straight 

(b) thickened

(c) coiled

(d) curved

Ans. d

46. Characteristic common feature between flatworms and roundworms is

(a) triploblastic

(b) acoelomate

(c) pseudocoelomate

(d) parasitic

Ans. a

47. The commonest worm in children is

(a) Ascaris lumbricoides

(b) Enterobius vermicularis

(c) Ancylostoma duodenale

(d) Trichinella sprialis

Ans. b

48. Whipworm is

(a) Trichuris 

(b) Ancylostoma

(c) Enterobius

(d) Trichinella

Ans. a

49. Liver fluke belongs to class

(a) Trematoda 

(b) Turbellaria

(c) Castoda

(d) Nematoda

Ans. a

50. Segments of tapeworm are called

(a) scoles 

(b) cysticercus

(c) proglottides

(d) onchospheres

Ans. c

Kingdom Animalia MCQs pdf | Animal Kingdom NEET Questions pdf Download | MCQ on Chordates pdf

51. Jelly fishes belong to class

(a) Nydrozoa 

(b) Scyphozoa

(c) Anthozoa

(d) None of these

Ans. b

52. Choanocytes are present in

(a) incurrent canals

(b) radial canals

(c) excurrent canals

(d) spongocoel

Ans. c

53. Tentacles of Hydra are

(a) hollow

(b) soud

(c) half hollow

(d) None of these

Ans. a

54. Nutrition in Ascaris is

(a) molozoic 

(b) saprozoic

(c) parasitic

(d) Both (b) and (c)

Ans. a

55. The colour of Spongilla is due to

(a) chromocytes 

(b) zoochlorellae

(c) zooxanthellae

(d) Both (a) and (b)

Ans. b

56. Ciliated protozoans have a cavity, that opens outside of the cell surface are called

(a) contractile vacuole

(b) food vacuole

(c) gullet

(d) anus

Ans. c

57. Sporozoa includes diverse organisms that have

(a) thousands of cilia on the body surface

(b) flägella on their body

(c) infectious spore-like stage in their life cycle

(d) silica shells on their surface

Ans. c

58. Centrosomes are absent in

(a) Amoeba

(b) Paramecium

(c) Trypanosoma

(d) Plasmodium

Ans. a

59. The infective stage of Trypanosoma is 

(a) long and slender form

(b) crithidial form

(c) metacyclic form

(d) intermediate form

Ans. c

60. Osmoregulatory mechanism is absent in

(a) Paramecium 

(b) Amoeba

(c) Euglena

(d) Trypanosoma

Ans. d

mcq on animal kingdom for neet pdf | animal kingdom mcq pdf download | chordates mcqs with answers pdf

61. Amoeba reacts

(a) negatively to both weak and strong light

(b) positively to strong light and negatively to weak light

(c) positively to both weak and strong light

(d) negatively to strong light and positively to weak light

Ans. d

62. Amoeba is immortal, it can be explained by germplasm theory of

(a) Heitzmann 

(b) Schultze

(c) Berthold

(d) Weismann

Ans. d

63. Surface tension theory explains the theory of

(a) amoeboid movement

(b) caterpillar movement of Hydra

(c) ciliary beat

(d) jerking movement of Euglena

Ans. a

64. Amoeba is capable of regeneration. This is possible only from

(a) a nucleated bit of Amoeba

(b) an anucleate bit of Amoeba

(c) a young Amoeba

(d) an old Amoeba

Ans. a

65. Balantidium lives in the intestine of

(a) man

(b) pig 

(c) sheep

(d) All of these

Ans. d

66. Cytopyge is found in  

(a) Amoeba

(b) Paramecium

(c) Euglena

(d) Trypanosoma

Ans. d

67. Which show endocommensal form in large intestine of anura?

(a) Opalina 

(b) Monocystis

(c) Trypanosoma

(d) None of these

Ans. a

68. Active feeding stage of Plasmodium is  

(a) trophozoite

(b) sporozoite

(c) merozoite

(d) metacryptozoite

Ans. a

69. Destruction of nucleus in Amoeba results in

(a) no change

(b) quick locomotion

(c) slowing down of metabolism

(d) immediate death

Ans. c

70. If an Amoeba is put in a medium-A from freshwater, its contractile vacuole disappeared but when it is transferred to medium-B, its contractile vacuole reappeared. What is the difference between medium-A and B?

(a) Medium-A is hypotonic

(b) Medium-B is hypertonic

(c) Medium-A is hypertonic

(d) Medium-A is isotonic

Ans. d

Animal Kingdom NEET MCQ pdf | Animal Kingdom Non Chordates MCQ NEET | Multiple Choice Questions on Phylum Chordata

71. Nitrogenous wastes in Amoeba, are excreted through

(a) plasmalemma 

(b) food vacuole

(c) contractile vacuole

(d) None of these

Ans. a

72. In sponges, the canal system is helpful in

(a) food gathering 

(b) respiratory exchange

(c) removal of waste

(d) All of these

Ans. d

73. Select the odd one from the following.

(a) Sycon 

(b) Spongilla

(c) Euspongia

(d) Adamsia

Ans. d

74. The middle layer of the body wall of Porifera is

(a) mesenchyme 

(b) mesoderm

(c) mesogloea

(d) mesentery

Ans. a

75. Glass sponges belong to the class

(a) Demospongia 

(b) Tetractinellida

(c) Hexactinellida

(d) Calcarea

Ans. c

76. Which one of the following is the most distinctive character of sponges? ablons/

(a) They are acellular

(b) They possess special cells called choanocytes

(c) They reproduce asexually

(d) They are all marine

Ans. b

77. The inter-communicating cavities in the body of a sponge constitute

(a) water vascular system

(b) canal system

(c) circulating system

(d) None of these

Ans. b

78. Which of the following statement is true about sponges?

(a) Innumerable mouths and one exit

(b) One mouth and innumerable exits

(c) Spicules are made of chitin

(d) A large spaceous stomach

Ans. a

79. Which of the following is a false statement?

(a) All sponges are hermaphrodites

(b) Choanocytes are reproductive in function

(c) Sponges are multicellular organisms

(d) Porocytes allow incurrents of water

Ans. b

80. Porocytes are special cells for the passage of

(a) excretory products within body of flatworms

(b) sweat upon surface of mammalian epidermis

(c) incoming water current in the body of sponges

(d) outgoing water current on top of sponges

Ans. c

Higher Non-Chordates MCQs

1. Body of annelids is

(a) bilateral symmetrical

(b) asymmetrical

(c) radial symmetrical

(d) None of the above

Ans. a

2. The parapodia of heteronereis are

(a) provided with long, thicker bar-shaped blades

(b) shorter than the parapodia of Nereis

(c) longer than body segments

(d) provided with thin cartilaginous covering for strength

Ans. a

3. In Echinodermata, fertilisation is usually

(a) external 

(b) internal

(c) absent

(d) useless

Ans. b

4. Statocysts are

(a) present in heteronereis

(b) absent in adult Nereis

(c) present in larval forms only

(d) totally absent in Nereis

Ans. d

5. In echinoderms, the digestive system is  

(a) complete

(b) incomplete

(c) absent

(d) Either (b) or (c)

Ans. a

6. Apple snail is the common name of

(a) Octopus 

(b) Ampullariidae

(c) Dentalium

(d) Loligo

Ans. b

7. In prawn, identification of sex can be done externally by

(a) second chelate leg

(b) first abdominal appendage

(c) first maxillipeds

(d) uropode

Ans. d

8. Gastropods are

(a) marine 

(b) freshwater

(c) terrestrial

(d) All of these

Ans. d

9. The larva of echinoderms are

(a) radially symmetrical

(b) bilaterally symmetrical

(c) asymmetrical

(d) pentamerous

Ans. b

10. Resorptive cells of digestive gland of Pila possess

(a) lipases

(b) proteases

(c) carbohydrates

(d) None of these

Ans. b

11. Echinoderms have an endoskeleton of  

(a) calcified bones 

(b) calcareous ossicles

(c) chitinous plates

(d) spongin fibres

Ans. b

12. The most evolved molluscs are

(a) cephalopods

(b) gastropods

(c) scaphopods

(d) None of these

Ans. a

14. Ecdysis and metamorphosis is controlled by which of the following glands in cockroach?

(a) Corpus luteum

(b) Corpora allata

(c) Corpus callosum

(d) Prothoracic gland

Ans. b

15. Body of molluscs is covered by

(a) chitinous exoskeleton

(b) siliceous spicules

(c) calcareous shell

(d) pellicle

Ans. c

16. The level of organisation in Echinodermata is of  

(a) cellular level

(b) tissue level

(c) organ level

(d) organ system level

Ans. d

17. Lime cells of digestive glands in Pila contain

(a) carbonates of lime

(b) sulphate of lime

(c) phosphate of lime

(d) All of these SE

Ans. c

18. What is correct about male mosquito?

(a) Mandibles are well-developed  

(b) Mandibles are four

(c) Mandibles are absent

(d) None of the above

Ans. c

19. In molluscs, the digestive tract

(a) absent

(b) complete 

(c) incomplete

(d) None of these

Ans. b

20. Filter feeding occurs in

(a) earthworm

(b) Nereis

(c) leech 

(d) cockroach

Ans. a

21. ‘Acorn worm’ is the common name of

(a) Balanoglossus 

(b) Ascaris

(c) Earthworm

(d) Scolopendra

Ans. a

22. Haemocyanin, the blue colouring pigment of molluscan blood contains

(a) iron

(b) magnesium

(c) copper

(d) manganese  

Ans. c

23. Mollusca has….type of vascular system

(a) reduced 

(b) open

(c) closed

(d) None of these

Ans. b

24. The culture of molluscs can be studies under

(a) pisciculture 

(b) sericulture

(c) aquaculture

(d) apiculture

Ans.  c

What is Chordata and Non Chordata | Phylum Chordata Questions Answers

25. Johnston’s organ is found in

(a) spider’s

(b) antennae of mosquitoes

(c) head of cockroach 

(d) abdomen of houseflies

Ans. b

26. Echinoderms are considered to be the most evolved invertebrates because they

(a) are schizocoelic

(b) are enterocoelic

(c) have a great power of regeneration

(d) show resemblance with chordates in their embryonic development

Ans. a

27. How many red colour eye spots are present in sea star?

(a) One pair 

(b) Two pairs

(c) Three pairs

(d) Five pairs

Ans. d

28. Excretion in echinoderm is conducted by

(a) a set of nephridium around the disc

(b) a set of nephridium around the tips of arms

(c) echinoderms are without excretory organs

(d) five pairs of kidney

Ans. c

29. What are the respiratory organs of molluscs?

(a) Gills of ctenidia 

(b) Mantle

(c) Pulmonary sac

(d) All of these

Ans. d

30. A snail’s body has  

(a) visceral mass

(b) shell

(c) ventral muscular foot

(d) All of these

Ans. d

31. One of the following is not an echinoderm

(a) sea lily 

(b) sea pentagon

(c) sea pen

(d) sea cucumber

Ans. c

32. The fold of dorsal body wall covering the visceral mass in Mollusca is known as

(a) shel

(b) mantle

(c) operculum

(d) None of these

Ans. b

33. The echinoderms are related to chordates by its similarity in the development of 

(a) gut

(b) nerve

(c) coelom

(d) heart 

Ans. c

34. Mollusca are

(a) bilaterally symmetrical

(b) radial symmetrical 

(c) asymmetrical

(d) None of these

Ans. a

35. Mollusca have..type of reproduction.

(a) asexual

(b) sexual 

(c) Both (a) and (b)

(d) None of these

Ans. b

36. Torsion and detorsion are exceptional to

(a) Mollusca 

(b) Echinodermata

(c) Annelida

(d) All of these

Ans. a

37. Locomotory organs of Echinodermata are

(a) parapodia 

(b) pseudopodia

(c) toot

(d) None of these

Ans. d

38. Nervous system of echinoderms comprises

(a) radial nerve cord

(b) the presence of brain

(c) no brain

(d) chain of ganglia

Ans. a

39. The members of bee colony recognise each other by

(a) smell

(b) vision 

(c) touch

(d) dance

Ans. d

40. The common larvae of annelids is

(a) trochophore 

(b) actinotrocha

(c) tornaria

(d) None of these

Ans. a

41. Coelomic fluid of Pheretima is

(a) acidic

(b) watery

(c) oily

(d) alkaline

Ans. d

42. Nereis

(a) gregarious 

(b) nocturnal

(c) carnivorous

(d) All of these

Ans. d

43. The female genital aperture in earthworm is present ventrally on the segment

(a) 10th

(b) 12th

(c) 14th

(d) 19th

Ans. c

44. An insect commonly available from book is

(a) silver fish

(b) Drosophila

(c) cockroach

(d) mosquito

Ans. a

45. A class with the largest number of animals is 

(a) Mammalia

(b) Insecta

(c) Reptilia

(d) Pisces

Ans. b

46. Changes involving conversion of larva into adult are

(a) metastasis

(b) metagenesis

(c) metamorphosis

(d) alternation of generation

Ans. c

47. The Indian pearl oyster is

(a) Sepia

(b) Pinctada

(c) Pila

(d) Chiton

Ans. b

48. Connecting link between Annelida and Mollusca is

(a) Squid

(b) Nautilus

(c) Neopilina

(d) Sepia

Ans. c

49. The larvae of echinodermates are

(a) trochophore and auricularia

(b) bipinnavia and brachiolaria

(c) radia and cerearia

(d) miracidium and cysticerci

Ans. b

50. Sea star is

(a) Asterias

(b) Ophiothrix

(c) Anedon

(d) Echinus

Ans. a

51. Which one of the following are not hermaphrodite animals?

(a) Polychaetes 

(b) Flatworms

(c) Leeches

(d) Earthworm

Ans. a

52. The animal which does not show any metamorphosis of larval stage is

(a) Pheretima posthuma

(b) Astrias

(c) Musca domestica

(d) Butterfly

Ans. a

53. Leeches are

(a) phytophagous animals

(b) blood sucking animals

(c) insectivorous animals

(d) soil eating animals

Ans. b

54. Leech secretes, which of the following anticoagulants?

(a) Hirudin

(b) Heparin

(c) Serotonin

(d) Histamine

Ans. a

55. Which one assists in locomotion?

(a) Trichocysts in Paramecium

(b) Penae spicules in Ascaris lumbricoidis

(c) Clitellum in Pheretima

(d) Posterior sucker in Hirudinaria

Ans. d

56. Tube dwelling polychaetes are known as

(a) burrowing 

(b) planktonic

(c) pelagic

(d) tubicolous

Ans. d

57. Aphrodite is commonly known as

(a) lung worm

(b) sea fan

(c) sea mouse

(d) polalo worm

Ans. c

58. Which of the following annelid is dioecious?

(a) Pheretima 

(b) Eisenia

(c) Nereis

(d) Lumbricus

Ans. c

59. Clitellum is absent in

(a) Nereis 

(b) Aphrodite

(c) Chaetopterus

(d) All of these

Ans. d

60. Which one of the following larva is shared by both annelids and molluscs?

(a) Glochidium 

(b) Tornaria

(c) Trochophore

(d) Planula

Ans. c

61. The largest phylum of Animalia, that includes insects is

(a) Arthropoda

(b) Aschelminthes

(c) Porifera

(d) Annelida

Ans. a

62. The body of arthropods consists of

(a) head 

(b) thorax

(c) abdomen

(d) All of these

Ans. d

63. In arthropods, excretion takes place through the

(a) flame cells 

(b) Malpighian tubules

(c) gills

(d) nephridia

Ans. b

64. In arthropods, fertilisation is usually

(a) internal 

(b) external

(c) absent

(d) Either (b) or (c)

Ans. a

65. The membrane at the side that can connect the tergum and sternum is called

(a) mesentery

(b) pleuron

(c) epithelium

(d) chitin

Ans. b

66. The balancing organ equal to our ear in aquatic arthropods as in prawn is

(a) otolith

(b) lateral line organ

(c) otocyst

(d) statocyst

Ans. d

67. The free larval stage can be traced in which one of the following sets?

(a) Ascaris, housefly and earthworm

(b) Butterfly mosquito and honeybee

(c) Housefly, earthworm and mosquito

(d) Locust, earthworm and cockroach

Ans. b

68. Head louse is

(a) Pediculus humanus capititis

(b) Phytophaga

(c) Pediculus humanus corporis

(d) None of the above

Ans. a

69. In Limulus (king crab), belonging to sub-class-Xiphosura, the respiratory organs are

(a) book lungs 

(b) gills

(c) tracheae

(d) absent

Ans. a

70. Respiratory organs of crustaceans are

(a) lungs 

(b) book lungs

(c) tracheae

(d) gills

Ans. d

71. The coxal glands in arachnids serve as

(a) digestive glands 

(b) excretory glands

(c) reproductive glands

(d) poison glands

Ans. b

72. An insect without metamorphosis is

(a) silver fish

(b) Pediculus

(c) bed bug

(d) cray fish

Ans. a

73. Leptocorisa is

(a) harmful

(b) useful

(c) important in oil industry

(d) useful for crops as biological control

Ans. a

74. Phlebotomus is responsible for spreading

(a) dumdum fever 

(b) oriental sores

(c) kala-azar

(d) All of these

Ans. d

75. Palpigers are the structures present on insect’s

(a) labrum 

(b) labium

(c) antennae

(d) maxillae

Ans. b

For Zoology Topic Wise MCQs CLICK HERE

For More Topic Wise Botany MCQs CLICK HERE

For Environment and Ecology MCQs Click Here


Spread the knowledge

Related posts

One Thought to “Animal Kingdom MCQ For NEET pdf Download”

Leave a Comment